Krůtí nebo kuřecí maso nakrájíme na tenké nudličky. Cibuli nakrájíme najemno a orestujeme na 2 lžících oleje. Jakmile začnou zlátnout okraje cibulky, přidáme nakrájené maso a zprudka orestujeme dozlatova. Zasypeme 2 lžičkami sladké papriky, promícháme, osolíme zarovnanou lžičkou soli, přidáme plechovku cizrny a zalijeme hrnkem vývaru. Necháme projít varem a přídáme mléko, ve kterém jsme rozmíchali lžíci kukuřičné mouky. Povaříme pět minut, podle potřeby dochutíme solí a pepřem a podáváme s kuskusem, bulgurem nebo rýží.
Tip: Místo mléka můžeme dát smetanu nebo zakysanou smetanu. Maso můžeme použít krůtí nebo kuřecí.
Důležité královské město, které má v historii mnoho důležitých
událostí. Loket nad Ohří je město na Sokolovsku, které vás svou krásou
uchvátí. Historie tohoto města sahá až do 12. století, poté se Loket
pomalu stává...
zobrazit článek